Müjde! Pfizer ve BioNTech’in Aşısı Korona Virüse Karşı Çok Etkili

Pfizer ve BioNTech aşı

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen korona virüs ile savaşmak için çok önemli olan aşılar, fazla sayıdaki denek grubu üzerinde denendi. Çıkan sonuçlar ile o kadar sevindiriciydi ki, şirketten yapılan açıklamalarda en çok öne çıkan “bilim ve insanlık için büyük bir gün” sözleri oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda edinilen bilgilerde, aşının “yüzde 90’dan fazla etkili olduğu” görüldü. 

Korona virüs ile savaşta geliştirilen aşılar, 43 bin 500 kişi üzerinde yapılan testler ile herhangi bir güvenlik sorunu ortaya çıkarıp çıkarmayacağı kontrol edildi ve alınan sonuçlar çok sevindiriciydi. Çünkü bu denemelerde insan sağlığını tehlikeye sokacak bir güvenlik endişesi olmadığı görüldü. Denemeler ABD, Almanya, Brezilya, Arjantin, Güney Afrika ve Türkiye’de, yani 6 ülkedeki insanlar üzerinde test edildi. En çok sevindiren şey ise, aşının vurulan ikinci dozundan 7 gün sonra korona virüse karşı yüzde 90 koruma sağlandığı görüldü.

Bir an evvel aşıların piyasaya sürülmesi ve piyasadaki aşıların güvenlik tehdidi oluşturmaması gerektiğinden, bu gelişme pek çok kişinin içini rahatlattı. Üstelik aşıyı üreten şirketler, Kasım ayı sonunda acil kullanım onayı için başvuruda bulunacak.

BioNTech şirketinin kurucuları ise Uğur Şahin ve Özlem Türeci. Kendileri Türkiye’den Almanya’ya yerleşmiş olan ailenin çocukları. Bu kadar önemli bir gelişmeyi başaran iki Türk’ün olması ise tabi ki ülkemizde bir gurur kaynağı…

Aşının 2021 yılının sonuna kadar 1 milyardan fazla sayıda piyasaya sürülmesi beklenirken, asıl sevindirici olan ise 20 milyon dozun yıl sonuna kadar piyasaya sürülebilecek olması. Bilinen bir gerçek var ki, henüz korona virüs ile baş edebilecek bir çözüm bulunamadı ve insan yaşamını bu kadar olumsuz yönde etkileyen bir hastalık ile savaşmanın en etkili yolunun aşı olacağı öngörülüyor.

 Aşının etkili olabilmesi için 3 hafta arayla 2 doz şeklinde vurulması gerekiyor. Böylelikle bağışık sistemi virüse karşı koyabilecek kadar güçlenmiş oluyor. Bunun en önemli sebebi ise, aşıların üretilmesinde kullanılan bilimsel yöntemler… Vücudun bağışık sistemini virüsün yapısına karşı eğitmek için virüsün genetik dizilimi kısmi şekilde alınıp geliştiriliyor ve vücuda enjekte ediliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.