2024 DGS Sınavı Ne Zaman? 2024 DGS Konuları Nelerdir?

2022 dgs ne zaman

2024 DGS sınavı her yapılan sınav türlerinden biridir. DGS, dikey geçiş sınavı olarak adlandırılır. Bu sınavda amaç, önlisans programlarında okuyan üniversite öğrencilerinin lisans bölümüne geçebilmesidir. Lisans bölümü okumak için yeniden üniversite sınavına girmeyi gerekli kılmayan bir sınavdır.

Bu sınavdan başarılı bir puan alınması halinde tüm önlisans öğrencileri 2 yıl daha okuyarak lisans bölümü mezunu olabilirler. 2024 DGS sınavı sadece örgün eğitim alan öğrenciler için geçerli değildir. Bu sınava açık öğretime giden önlisans öğrencileri de girebilir. Böylece herkese eşit şekilde eğitim alma imkânı sunulmuş olur. Bu da öğrencilerin eğitimlerine büyük katkı sağlar. Zamandan tasarruf ederek eğitimlerinin aksamaması için de oldukça faydalı bir sınavdır.

Sınava girecek kişiler Haziran ya da Temmuz ayında başvuru yaparak Ağustos ayındaki sınava girebilir. Sınav konuları genel dersler olup Türkçe, Matematik ve Geometridir. Sınav konuları sadece bu derslerin belli içerikleri ile sınırlıdır. Bu da öğrenciler için mutluluk vericidir.

2024 DGS Sınavı Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Yapılacak olan 2024 DGS sınavı başvuru tarihleri sınavdan bir ay önce açıklanır. Ancak genel olarak bakıldığı zaman yaz aylarında başvurunun yapılıp Ağustos ayı içinde sınavın gerçekleştirildiği bilinir. Bu yüzden 2024 yılında DGS sınavına girecek kişilerin hazırlıklı olması önemlidir.

Başvuru tarihinin öncesinde ya da sonrasında 2024 DGS sınavı için başvuru yapılamaz. Belli bir süre içinde başvurular kabul edilir. Başvuru için gerekli şartları ve evrakları tamamlayan kişiler sınava böylece başvuru yapmış olur. Yapılacak olan başvurunun ÖSYM’nin sınav başvuruları sayfasından takip edilmesi gerekir. Güncel olarak paylaşımların yapıldığı sitede başvuru tarihleri açıklanır.

2 yıllık eğitimlerinin üzerine kendi bölümleri ile ilgili olan bölüme devam etmek isteyen kişiler böylece 2024 DGS sınavı başvurusunun zamanını kaçırmamalıdır. Başvuru süresinin kaçırılması halinde bir yıl beklemek zorunda kalırsınız. Bu durumu yaşamamak adına özellikle yaz aylarında başvuru tarihleri düzenli aralıklar ile takip edilmelidir. Ağustos ayında yapılan sınavda başarılı olan kişiler, diledikleri üniversitede ilgili bölümlerinin 4 yıllık eğitim programına katılmaya hak kazanır.

2023 DGS Başvuru Tarihi 8 Haziran (2024 henüz açıklanmadı, açıklanınca burada yayınlanacaktır)

2023 DGS Sınav Tarihi 11 Temmuz (2024 henüz açıklanmadı, açıklanınca burada yayınlanacaktır)

2024 DGS Sınavına Kimler Girebilir?

Her yıl binlerce sınav yapılır. 2024 DGS sınavı da bu yıl içinde yapılacak olan sınavlardan biridir. Bu sınava girmek için üniversitelerin 2 yıllık olan önlisans programlarından birinden mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak gerekir. Bu kişiler rahat şekilde 2024 yılında yapılacak olan DGS sınavına katılmaya hak kazanır.

Lisans eğitimi almayı amaçlayan bu sınav, eğitimini devam ettirip 4 yıllık üniversite mezunu olmak isteyen kişiler için çok yararlıdır. Çünkü 2 yıllık üniversite eğitiminin ardından yeniden üniversite sınavına hazırlanmayı gerekli kılmaz. Belli başlı dersler ve konulardan oluşan DGS sınavına girerek başarılı olup lisans eğitimi alınabilir.

Bu yönü ile DGS sınavının büyük bir öneme sahip olduğunu söylemek gerekir. Aksi takdirde yeniden sınava hazırlanmak hem zaman kaybı hem de zorlayıcıdır. Bu durumu ortadan kaldıran bir sınav oldu için çok fazla önlisans öğrencisi tarafından tercih edilir.

2024 DGS Konuları Nelerdir?

Örgün eğitim ya da açık öğretim fakültelerinin önlisans bölümünde okuyan öğrenciler 2023 DGS konuları hakkında bilgi sahibi olarak sınava girebilir. Sınava girecek olan öğrenciler Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinin belli başlı konularından sorumlu olurlar. Türkçe dersinde dil bilgisi konuları ağırlıklı olarak sorulur. Bunun yanı sıra Geometri dersinde açılar, üçgenler ve daireler sık sorulur.

Matematik konuları arasında ise denklemler, işlemler, problemler, sayılar, EBOB ve EKOK gibi konulardan sorular gelir. Kişiler ağırlıklı olarak çalışmalarını bu konulara vererek sınavdan yüksek bir puan alabilir.

Üniversite hayatına gelene kadar çok sık işlenen ve sorulan bu konular, 2024 DGS sınavı için de geçerlidir. Aşina olunan bu konuların sorulması öğrenciler için büyük avantaj sağlar. Ayrıca sınav konuları arasında Tarih ve Coğrafya derslerinden soru sorulmaz. Bu da çalışılacak olan konuların daha az olduğunu gösterir.

Genel olarak bu konularda biraz bilgisi olan önlisans öğrencileri, rahat bir şekilde 2023 yılında DGS sınavından başarılı olur. Böylece istedikleri üniversitenin ilgili bölümlerinden 4 yıllık eğitim sürecine dâhil olurlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.