2023 AÖF Sınavı Ne Zaman? 2023 AÖF Konuları Nelerdir?

AÖF

Açık öğretim sisteminden belirtildiği şekilde başvurular şu tarihlerde olacaktır. Başvurular internet üzerinden yapılacaktır. 2023 AÖF başvuru tarihleri 1.seçme sınavı başvuruları 12 Nisan Pazartesi ile 28 Mayıs Cuma tarihleri arasında yapılacaktır. 2022-2023 Öğretim yılı 2.seçme sınavı başvuruları ise 12 Temmuz 2023 pazartesi gününden 13 Ağustos 2023 Cuma gününe kadar yapılmalıdır. Açık öğretim fakültesi 2022-2023 yılı için sınavsız olarak ikinci üniversiteyi okumak isteyenler için kayıtlar Ağustos ayında başlayacaktır.

Bu kayıt işlemleri Ekim ayına kadar yapılacaktır. 2023 AÖF konuları kitaplardaki ünitelerin yarısı ara sınavda sorumlu olunacak konulardır. Final sınavında ise kitapların tamamından sorumlu olunacaktır. Her dönem için farklı kitaplar verilmektedir. Güz döneminde çalıştığınız kitaplar ve konular bahar döneminde kullanılmayacak. Bahar dönemi için kayıt yenilenirken AÖF bürolarından yeni kitaplar alınacaktır. Her bir dönemde güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki ayrı dönem eğitim verilecektir.

2023 AÖF sınavı işletme fakültesin de okutulan konular öğrencilerin teorik ve uygulamalı işletme bilgisi ve sorularını çözümleme analitik düşünmeye olanak sağlayacak şekilde hazırlanan konulardan oluşmaktadır. Lisans programları Felsefe, Sosyoloji, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet ölümü, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi konulardan, geçen dönem sorular çıkmış bu dönemde aynı şekilde olması beklenmektedir.

2023 AÖF Sınavı Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Açık Öğretim Fakültesi uzaktan eğitim metoduyla hizmet veren bir fakültedir. Anadolu Üniversitesinin bünyesinde bir fakültedir. 1982’den bu yana eğitim vermektedir. Yaşadığı şehirde üniversite kazanamamış, diğer şehirlerde okuma imkânı olmayan ve örgün okuma imkânı olmayan tüm vatandaşların imdadına yetişen bir fakülte sistemidir. 2023 AÖF sınavı sadece ülkemiz sınırlarında yaşayanlara değil KKTC’de ve Türki Cumhuriyetler ile Batı Avrupa’da da yaşayan Türklere de hizmet vermektedir.

Açık Öğretim Fakültesinde okutulan tüm bölümler diğer üniversitelerde örgün olarak okutulan bölümlerle aynıdır. Ayrıca açık öğretim öğrencileri diğer üniversitelerde okuyan öğrencilerle aynı haklara sahiptir. Açık öğretim fakültesinde okuyabilmek için öncelikle üniversite sınavına girmek gerekir. Bazı bölümler kontenjansız olduğu için isteyen herkes bu bölümleri tercih edebilir. Kontenjan sınırı olanlar için belli bir puanın üzerine çıkılmalıdır. Bu sene 2023 AÖF sınavı başvuru tarihleri 12 Nisan 2022 ve 28 Mayıs tarihleri arasında 1.seçme sınavı kayıtları yapılmıştır.12 Temmuz ile 13 Ağustos 2022 arasında 2. seçme sınavı başvuruları yapılacaktır.

2023 AÖF Sınavına Kimler Girebilir?

Anadolu üniversitesinin bünyesinde merkezi açık öğretim sistemine uygun olarak öğretim veren Açık Öğretim, İktisat ve İşletme fakültesi bölümlerine ön lisans ve lisans eğitim programlarına kayıt olmak içim birçok yol bulunmaktadır. Bulunduğu il de üniversite kazanamamış ya da şehir dışında okuma olanağı olmayan Türk vatandaşlarına hizmet veren fakültenin bölümlerine girebilmek için önce sınava girilmesi gerekir. Kontenjanı olan bölümlerden tercih edebilmek için yeterli puanı almanız gerekiyor.

Bazı bölümler kontenjansız olduğundan direk kayıt olabilme imkânı var. Lise mezunu ve Türk vatandaşı olan herkes bu hizmetten faydalanabiliyor. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve tüm Türki Cumhuriyetlerdeki yaşayan vatandaşlarımız ile Batı Avrupa’daki Türk vatandaşlarda bu şekilde 2023 AÖF sınavı için başvurabilir. Yeterli puanı aldıktan sonra uzaktan eğitim modeliyle bu fakültede öğrenim görebildikleri gibi diğer Üniversitelerde okuyan kişilerle aynı hizmetlerden yararlanma haklarına sahiptirler.

İkinci üniversitesini okumak isteyenlerde hiç sınava girmeden istedikleri bölüme kayıt yaptırmak koşuluyla 2023 AÖF sınavı katılımı sağlayarak Açık öğretim Fakültesinde okuyabilirler. Adaylar kayıt- otomasyonu ile bağlantı üzerinden kayıt için başvurarak gerekli adımları tamamladıktan sonra ve YÖK sis sistemindeki öğrenci bilgilerini güncel olması durumunda kayıt olabilir. Böylece hayalleri tek üniversiteye sığmayanlar ikinci üniversitesini okumak için adım atmış olurlar.

2023 AÖF Konuları Nelerdir?

Açık öğretim fakültesi konuları ön lisans ve lisans programları ile lisans tamamlama programları şeklindeki konu bulunmaktadır. Ayrıca İktisat Fakültesi lisans programları ile işletme fakültesi lisans programları doğrultusunda konular görülmektedir. Acil durum ve afet ön lisans, adalet ön lisans, aşçılık, bankacılık ve sigorta, büro yönetimi ve de yönetici asistanlığı, coğrafi bilgi sistemleri, çağrı merkezi, çocuk gelişimi, dış ticaret ve daha birçok konuda eğitim alabilirsiniz.

2023 AÖF sınavı sonrası fakültesinde okuyanlar için Anadolu üniversitesi aracılığı ile belli üniversitelerde dersler verilmekte ve arzu eden öğrenciler bundan faydalanmaktadır. Üç kez vize ya da final ve bütünleme sınavına girilmekte bu sınavlar sonucu bir üst sınıfa geçilmekte ya da geçilmemektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.