Orion bizi 2030 da Mars’a Götürecek

NASA, Apollo görevlerinden bu yana hazırladığı ilk derin uzay kapsülü Orion ilk denemesinde başarılı oldu. TSİ 14.05’te ateşlenen Orion, yaklaşık 4,5 saat süren görevin ardından Pasifik Okyanusu’na indi.

NASA’nın Mars’a uzanacak insanlı derin uzay görevleri için ilk basamak olarak kabul ediliyor. Üzerinde 1200’den fazla kamera ve alıcı bulunan Orion, NASA TV’den yapılan canlı yayın esnasında ses hızını aşarak atmosfer dışına çıktı. Dünya’nın etrafındaki ikinci turunda yerden 5800 km uzaklığa erişen Orion’ın elde ettiği veriler, NASA ve Lockheed Martin tarafından analiz edilecek.7

Orion, NASA’nın geliştirdiği derin uzay roketi Space Launch System (SLS) ile ilk kez 2017 veya 2018‘de test edilecek. Orion ile ilk insanlı uçuşun ise 2021’de yapılması planlanıyor. İlk olarak asteroitlere insan taşıması beklenen Orion’ın hedefi, 2030‘lu yıllarda Mars olacak.

NASA Orion görevi 2004’te başladı. Uzay kapsülü ilk olarak ABD’li astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) taşıma amacıyla geliştirilmeye başladı. Bu alanda özel uzay-havacılık şirketleriyle geliştirdiği uzay kapsüllerini kullanmayı planlayan NASA, Orion’ı insanlığın hiç adım atmadığı yerlere taşımak için kullanacak.

05.12.2014

[AdsWithin]

 

1 Comment

  1. Mars one projesiyle bir alakası yok değil mi ?

    Bir de asteroite insan taşıyacak diye yazıyo yoksa asteroitten mi Mars’a gidilecek ya da ilk asteroit sonra dünyaya dönüş sonra Mars şeklinde mi olacak

    Lütfen cevap yazın

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.