KPSS TARİHTE NASIL FULL YAPILIR?

KPSS TARİHTE NASIL FULL YAPILIR?

 

Arkadaşlar bilindiği üzere son dönemlerde memur alımları oldukça azaldı ve bunun aksine sınava başvuran sayısı oldukça fazla.  KPSS Lisans sınavına 2018 yılında 1 milyon 234 bin 617 aday başvurmuştur. Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda memur olmak bir çok kişi için neredeyse imkansız hale gelmiştir.

Bu sınavda rakipleri elemenin yolu tarih ve matematikten geçiyor diyebiliriz. Son yıllarda hem lisans hem de önlisans düzeyinde tarih sorularının zorluk derecesi arttırılmıştır. Belirleyici, eleyici diye tabir edebilen sorular tarihten gelmeye başladı. Özellikle 2 ya da 3 üç tane ekstrem soru karşımıza çıkıyor. Bu sebeple çok boğulmadan detay konulara da çalışma zorunluluğu doğdu.

Peki Tarih Konularına Nasıl Çalışılır?

Şimdi size adım adım nasıl çalışmanız gerektiğini anlatacağım.

1- Sıfırdan başlayacağınızı, hiçbir konuyu bilmediğinizi varsayarsak öncelikle bir program yapmalısınız. Örnek veriyorum 12 ünite varsa iki günde bir ünite bitirmeye çalışın. Tabi başlangıçta bu yüzeysel olacak ancak tekrar ettikçe konular zihninizde oturmaya başlayacak.

2- Çalışmanın ilk adımı konuyu izlemektir.  Başka birinden konuyu dinlemek tek başına çalışmaktan daha yararlı olacaktır.

3- Konuyu izledikten sonra kendiniz edindiğiniz kitaptan oturup konuyu okuyun ve notlar çıkarın. Soru cevap şeklinde not çıkarmak daha yararlı olacaktır. Ayrıca maddi durumunuz el veriyorsa mutlaka piyasadaki bütün KPSS kitaplarını edinmeye çalışın çünkü birinin detaylı ele aldığı konuyu öteki üstün körü geçebiliyor ya da kitapta denk geldiğiniz bir soru sınavda karşınıza çıkabilir.

4- O gün çalıştığınız konuyu bitirdikten sonra konuyla ilgili test çözün farklı kitaplardan farklı testler çözün. Yanlış yaptığınız soruları cevapları ile birlikte bir yere not alın. Bir süre sonra aynı sorularla karşılaşınca çocuk oyuncağı gibi gelecek:)

5- Akşam yatmadan önce ise tuttuğunuz notları kitap okur gibi okuyun. Bir süre sonra tekrar ede ede otomatik olarak ezberlemiş olacaksınız zaten.

TÜM KONULAR BİTTİKTEN SONRA

Bütün konuları bitirdikten sonra her gün mutlaka deneme çözün. Geçmiş yıllarda KPSS ve diğer kurum sınavlarında çıkmış tarih sorularına kesinlikle bakın.  Yine aynı şekilde yapamadığınız soruları not edin. Her gün aldığınız notları okumaya devam edin. Unutmayın tekrar edilmeyen her bilgi unutulmaya mahkumdur.

Bu soru çıkmaz demeyin! Evet arkadaşlar bu soru çıkmaz düşüncesi sizi başarısızlığa götürür. Bu sınava hazırlanırken her ihtimali değerlendirmek zorundasınız.

Bu şekilde sistemli çalışırsanız tarihte soru kaçırma ihtimaliniz çok düşük. UNUTMAYIN BAŞKALARI YAPABİLİYORSA SİZ DE YAPABİLİRSİNİZ…

EDA AYTEKİN

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.